26.7.2006

Puumis estää kolmannen maailmansodan?


Poliisilehti 1/2006:ssa tuli vastaan mielenkiintoinen haastattelu.

Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen kertoi syyn sille, miksi rasismi on niin paha asia kuin se on, ja miksi rasismia vastaan tulee taistella viimeiseen vähemmistövaltuutettuun. Tässä kiteytettynä Puumiksen viisautta:

"Rasismi kyseenalaistaa ihmisarvon ja samalla koko suomalaisen yhteiskunnan perusarvot. Rasismi on voitu johtaa yhdeksi pohjimmaiseksi motiiviksi mm. sellaisten ideologioiden taustalla, jotka ovat johtaneet imperialistisiin maailmanhallitsemispyrkimyksiin sekä molempiin maailmansotiin. Rasismilla on hyvin suuri räjähdyspotentiaali pienemmässäkin mittakaavassa. Eurooppalaisessa arjessa on olemassa rasistisia latauksia, jotka yksittäisetkin teot voivat räjäyttää."

Siinähän tuo tuli, syy kaikkeen hyssyttelyyn.

Varokaa siis, pienet piltit. Rasististen mielipiteiden maiskuttelusta voi olla yllättävän lyhyt matka imperialistisiin maailmanhallitsemispyrkimyksiin.

Kieli keskelle suuta. Koskaan ei tiedä, tuliko vahingossa aloittaneeksi kolmannen tai neljännen maailmansodan sanakäänteillään varomattomilla.

-- lot

1 kommentti:

reino kirjoitti...

Kun vähemmistövaltuutettu Puumalainen sanoo, että
"Rasismilla on hyvin suuri räjähdyspotentiaali pienemmässäkin mittakaavassa. Eurooppalaisessa arjessa on olemassa rasistisia latauksia, jotka yksittäisetkin teot voivat räjäyttää."

Tarkoittaako hän "rasistisilla latauksilla" sitä, että jos reino suivantuu siitä, että hän ei saa sanoa neekeriä neekeriksi, reino saattaa joku aamu epähuomiossa joukkomurhata kaikki vähemmistöt ja valikoidut enemmistönkin edustajat ja polttaa ne pihagrillissään

vai sitä,

että Euroopassa on lukuisia porukoita, jotka odottavat pienintäkin tekosyytä päästäkseen huutamaan äbäläwälää ja pirstomaan kaikki paikat paskaksi?