12.12.2006

Rasistit ulos kaapista?

En jaksa enää pitää kirjaa siitä, kuinka monta kertaa meitä umpimielisiä suomalaisia on haukuttu piilorasisteiksi. Kertoja lienee monta. Jäin hetkeksi maiskuttelemaan tuota "piilorasismi"-sanaa. Onkohan ongelmana rasismi sinänsä vaiko nimenomaan se, että rasismi on piilotettua?

Lienee tunnettua, että kaikki kynnellekykenevät tahot taistelevat rasismia vastaan. Yhtä tunnettua on, että tämä taistelu ei etene kovin hyvin.

Auttaisikohan rasismin vastaisessa se, että kaikkia rasisteja kannustettaisiin lopettamaan piilottelu ja tunnustamaan avoimesti rasisminsa - siis tulemaan ulos kaapista?

Itse en keksi yhtään syytä, miksi juuri näin ei tulisi toimia. Sillä onhan aina helpompaa taistella sellaista vastaan, joka on selkeästi näkyvillä. Kysy vaikka Donald Rumsfeld:lta, jos et minua usko.

-- lot

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh,

Olen aina kadehtinut ahkeraa blogi kirjoittelijaa nimimerkillä "Catalina".

Kuuluisa natsikortti jotenkin vesittyy kun keskustelija sanoo avoimesti olevansa kansallissosialisti.

Vakavasti; Ei saa tunnustautua rasistiksi, jos ei sellainen mielestään ole ! Tämä ilmiö on juuri se joka marginalisoi kaiken asiallisenkin maahanmuuttokritiikin.

Vihollinen on poliittinen korrektius, sosialismi, feminismi ja väkivallan hyväksyvä uskonnollisuus. Näiden vastustaja on hyvä ihminen, ei rasisti.

lot kirjoitti...

"Vihollinen on poliittinen korrektius, sosialismi, feminismi ja väkivallan hyväksyvä uskonnollisuus."

Niin.Ymmärtääkseni natsikortin mekaniikka toimii siten, että kun toinen on saatu osoitettua yhdessä asiassa väärin ajattelevaksi (siis natsiksi), ei hänen muistakaan ajatuksista tarvitse sitten välittää.

On hassua, että sama mekaniikka ei toimi poliittisen korrektiuden kanssa. Poliittisesti korrekti kun ei sano asioita siten, kuin ne todellisuudessa ovat vaan siten, miten asioista on jonkin normin mukaisesti sopivaa keskustella.

PoKo-keskustelija on määritelmällisesti ei-täyden-toden-puhuja.

Eli puolitotuusargumentoija.

Pitää itse varoa, ettei moiseen sorru.

Anonyymi kirjoitti...

Rasismin käsitettä on laajennettu paljon. Nythän ilmeisesti rasistiksi pääsee, jos ei ihannoi mutiaisia ja kannata valkoisen rodun tuhoa.

lot kirjoitti...

Anonymous: "Rasismin käsitettä on laajennettu paljon"

En ihmettele. Jos jokin toimintatapa "toimii" hyvin, sen käyttöö laajenee nopeasti. Ja rasistileima on tehokas suuntuke. Ihmiset muuttavat käyttäytymistään yrittäessään välttää tuota haitalliseksi kokemaansa leimaa.

Mihin suuntaan jatkossa mennään, on vaikea sanoa. Itseäni kommentoitiin viime lauantaina natsiksi. Päin naamaa. Ei tuntunut miltään, koska tiesin, ettei kommentoija oikein tajunnut asiaa, mistä oli puhe. Tuli jotenkin mieleen koulun pihalla heitetyt kommentit "isäs on.. jotainjotain". Jos niistä loukkaantui, niin saattoi olla varma, että samaa potaskaa kuuli jatkossa sitten lisää. Jos ei korvaansakaan lotkauttanut, niin haukut jäivät sitten siihen.

Jukka Aakula kirjoitti...

Tärkeää asiaa rotueoroista ja rouerottelusta:

http://rotuerot.blogspot.com

Jukka Aakula kirjoitti...

Tämä artikkeli on ollut aika suosittu ns. rotutietoisen kansanosan keskuudessa: neekerin luonne

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä blogista.

Ei pitäisi lukea uutisia enää ollenkaan. Samaan aikaan, kun Turkkia ollaan väen väkisin ajamassa EU:iin, sieltä otetaan pakolaisia täyttämään Suomen kiintiöpakolaistarve. Osaisit luultavasti kirjoittaa asiasta hyvän jutun.

lot kirjoitti...

Olet, edelweiss, valinnut kovin vaikean aiheen blogiisi. Ei niin, ettei aiheesta voisi/saisi kirjoittaa, mutta helppoa se ei tässä ilmapiirissä tule olemaan. Onnea ja uutteruutta.

lot kirjoitti...

anonymous: "Ei pitäisi lukea uutisia enää ollenkaan."

Hmm. Vuoden 2003 tienoilla lopetin uutisten katselun kokonaan, otti niin paljon aivoon. Ei mokuilu vaan muut asiat. Pitkään kesti, etten ruutuun katsonut. Pitkävihainen olen :)

Nyt passaa taas katsoa. Jos sieltä ei muuta hyvää tule, niin ainakin materiaalia, josta tekstejä kirjoitella. Pitää pysyä Turkki-asian kanssa kuulolla. Ymmärsin, etteivät nyt kuitenkaan ole ottamassa turkkilaisia pakolaisiksi. Se olisi ollut jo vähän liian paksua.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, onko tämä jo sitten kumottu, mutta näin kerrottiin pari päivää sitten:

"Ministeriöt: Pakolaiskiintiö täytetään kokonaan

Työministeriö ja sisäministeriö ovat sopineet tämän vuoden pakolaiskiintiön täyttämisestä kokonaan. Tavoitteena on valita ensi viikolla Turkista mahdollisimman suuri määrä pakolaisia.

Jäljelle jäävä osuus kohdennetaan hätätapauksiin ja alkuperältään myanmarilaisiin pakolaisiin, työministeri Tarja Filatov ja sisäministeri Kari Rajamäki ovat sopineet.

Hallitus on myös valmis tekemään ensi vuonna tarvittavat budjettiratkaisut, jos ja kun osa kiintiön täyttymisestä venyy ensi vuoden puolelle.

Tämän vuoden kiintiö on kaikkiaan 750 pakolaista. Ministeriöt ajautuivat äskettäin julkisuudessa sanaharkkaan siitä, miksi kiintiö on täyttynyt niin hitaasti. Molemmat arvostelivat pakolaisten valinnan takkuamisesta toisiaan.

STT"

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=620520