4.10.2006

Tappakaa Robert Redeker!

Ranskalainen 52-vuotias filosofian professori Robert Redeker teki jotain, mitä hänen ei olisi pitänyt tehdä. Hän nimitteli islamin perustajaa termein "säälimätön sotapäällikkö, ryöstäjä, juutalaisten massamurhaaja". Koraania hän kuvaili sanoilla "uskomattoman väkivaltainen kirja". Ja edelleen: "Muhammed on vihan Mestari (=Master of hate)". Kyseiset kommentit julkaistiin Le Figaro -lehdessä syyskuun 19. päivänä.

Mitä tästä seurasi?

Redeker sai kirjoituksestaan palautetta. Vihaista sellaista. Eräs palaute totesi näin: "Et tule enää koskaan tuntemaan oloasi turvalliseksi. 1,3 miljardia muslimia on valmis tappamaan sinut".

Myös Redeker:n vaimo ja lapset saivat samansuuntaista palautetta. Jos Salman Rushdie sai aikanaan fatwan, niin Redeker sai sitten perhe-fatwan.

Monikulttuurisuudessa on se mukava piirre, että kulttuuriset erityispiirteet sekoittuvat. Nimeltä mainitsemattomiin kulttuureihin kuuluva "kuolemanpartio"-erityispiirre toimiikin kätevämmin, kun se yhdistyy on nykyaikaiseen "tehokas viestintäteknologia"-erityispiirteeseen. Redekerin pään menoksi olikin nopeasti pystytetty www-sivustoja, joista löytyi fatwa-määräyksen lisäksi miehen asuin- ja työpaikan osoite sekä hänen valokuvansa.

Länsivallat ovat ryhtyneet välittömiin toimiin suojatakseen kansalaistaan sekä demokratialle kriittistä sananvapautta. CPJ (Committee to Protect Journalists) löi rautanyrkkinsä pöytään ensimmäisenä ja ilmoitti olevansa "syvästi huolissaan" tapahtuneesta.

Ranskalaiset human rights -järjestöt, French Human Rights League etunenässä, ovat tuominneet tappouhkaukset, mutta tasapuolisuuden nimissä ovat toki muistaneet syyttää Redekeriä "typeristä, vihantäyteisistä ja pahoinvointia aiheuttavista" kommenteista.

Entä Ranskan valtio? Ehkä sekin on pyrkinyt tasapuolisuuteen, sillä valtion instanssit eivät ole tehneet mitään. Redeker on itse joutunut hankkimaan itselleen suojapaikan. Tai itse asiassa useita sellaisia, koska yhdessä suojassa ei ole mahdollista olla kovin pitkään. Redeker luonnollisesti maksaa suojapaikoistaan itse. Onneksi poliisi sentään heltyi ja antoi Redekerille turvamiehiä. Nähtäväksi jää, saako Redeker myöhemmin laskun heidän palveluksistaan.

Eräs kysymys nousee väkisinkin mieleen: onko muslimien toiminta järkevää? Hehän saavuttavat vähällä vaivalla huomattavan paljon. Pari anonyymiä kirjettä, muutama epämääräinen, väkivallalla uhkaava www-sivusto. Ja koko maa vaikenee, pelosta hiljaisena. Mahtava Ranska, Rousseaun, Voltairen ja Satren kotimaa - kauhusta jäykkänä.

Mikä avuksi?

Islamin kielto? Ei taida onnistua. Eurooppalaiset kannattavat monikulttuurisuutta kiivaammin kuin muslimit omaan uskoaan.

Sananvapauden poistaminen? Voisi toimia. Mutta kattavan sensuurin ylläpito on vaivalloista, ja ranskalaiset luonnostaan laiskoja.

Yhdysvallatko sitten? Taas?

Ehkä. Presidentti Harry Trumanin doktriini vuodelta 1947 kertoo seuraavaa: "..olkoon Yhdysvaltain toimintaohjeena vapaiden ihmisten puolustaminen silloin, kun he vastustavat aseistettujen vähemmistöjen valtapyrkimyksiä.."

Mutta sitten taas toisaalta: kuka tietää, minne historian kiemurat meitä johdattavat. Ehkä jonain päivänä Yhdysvalloissa ja EU:ssa on muslimihallinto ja noita aseistettuja vähemmistöjä edustamme me.

Toivottavasti Trumanin doktriini ei ole enää silloin voimassa.

-- lot

Ei kommentteja: