2.2.2006

Bin Ladenin aselepo

Yhdysvallat on matkalla kohti uutta sotaa. Irania ja Syyria vastaan. Molemmat tietävät tämän.

Juuri ennen kuin Afganistaniin hyökättiin, maasta julkaistiin outoja uutisia. Summittaisia naisten teloituksia jalkapallokentillä, muinaispatsaiden tuhoamisia. Järjettömien olioiden järjettömiä tekoja. Kuten Irakissa kin. Tarvittiin sodan sytyttävä liekki (9/11) sekä näkyvä pahan hahmo (Bin Laden). Viha oli jo valmiina, oikeutus sotaan olemassa. Sota tuli.

Mitä Iranissa tapahtuu juuri nyt, tällä hetkellä? 17-vuotiaan tytön hirttäminen. Israelin tuhoamisen suunnittelu. Avoin natsismin ihailu. Muslimien järjettömyys. Uhka ydinaseista.

Pahan hahmo - Bin Laden - vaikuttaa yhä. Bin Laden puhui tammikuussa 2006 näin:

"We do not mind establishing a long-term truce between us and you." [1]

Vapaasti käännettynä:

"voimme tehdä pitkäaikaisen aselevon välillemme".

Sana "truce" tarkoittaa aselepoa. Mutta: muslimeiden traditio on tarjota aselepoa ennen hyökkäystä [2], [3]. Bin Ladenin julkiset esiintymiset ovat usein merkinneet sotaa. Käykö nytkin niin?

Yhdysvaltain konservatiivijohto ei ole juuri muuttunut. Tarvitaan enää liekki, joka sytyttää sodan. Liekki ei voi olla pienempi kuin 9/11, koska tämä olisi heikkouden osoitus. Tuhon on oltava suurempi, koskettavampi, peruuttamattomampi.

Hallitsijoille ei ole koskaan ollut ongelma saada suurten väkijoukkojen tukea valloitushankkeilleen. Ulkopuolinen uhka yhdistää kansakunnan, hävittää järjen, nostaa aseisiin. Ainakin siksi aikaa, kunnes vihollinen on tapettu. Niin on ollut ennen, niin on nyt, niin tulee aina olemaan.

Minulla ei ole aavistustakaan, kuka Bin Laden on tai kenen asiaa hän ajaa. Hän on se, joka sodan lieskat sytyttää. Kenen puolesta hän sotii? Kuka hyökää ensin? Minne?


-- lot: Beware the ides of March


[1] http://english.aljazeera.net/NR/exeres/593298A0-3C1A-4EB4-B29D-EA1A9678D922.htm

[2] http://www.humaneventsonline.com/article.php?id=11769

[3] http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1562490/posts

Ei kommentteja: