Vastuussa: Tapio Laakso
Tapio Laakso (kirjoitus julkaistu HS:ssä): "Kontrollin lisäämisen sijasta laillista maahanmuuttoa on helpotettava. Lisäksi kaikillle jo Euroopan unionin alueella eläville ihmisille on myönnettävä laillinen status. Tämä on ainut keino lopettaa heidän työvoimansa sumeilematon riistäminen ja taata heidän ihmisoikeuksiensa toteutuminen. Siirtolaiset hakevat Euroopasta parempaa elämää ja heillä on siihen täysi oikeus."
Lähde: tapiolaakso.net
5 kommenttia:
Jos Tapio Laakson kaltaiset ihmiset olisivat oikeasti kiinnostuneita kolmannen maailman ihmisten hyvinvoinnista, he pyrkisivät ratkaisemaan laittoman maahanmuuton ongelmaa puuttumalla sen perimmäisiin syihin: Kolmannen maailman kantokyvyn ja väestömäärän väliseen epäsuhtaan, sekä sen yhteiskuntien yleiseen rappiotilaan.
Mutta kolmannen maailman ihmiset ovatkin sosialisteille vain väline jolla he pyrkivät tuhoamaan inhoamansa länsimaisen kulttuurin ja sivilisaation. Tärkeintä on saada mahdollisimman monta ei-länsimaista siirtolaista länsimaihin mahdollisimman lyhyessä ajassa, muusta viis.
Tosin aika ironista, että jos tuho koskaan realisoituu, siinä maailmassa ei enää pärjääkkään sosialistien herkällä solidaarisuudella ja tiedostavuudella, eikä heillä ole siinä maailmassa enää mitään sijaa.
-Devi
Devin kanssa olen erittäin samaa mieltä.
Tuosta Laakson klassisesta toteamuksesta "Siirtolaiset hakevat Euroopasta parempaa elämää ja heillä on siihen täysi oikeus." tuli mieleeni juttu, jonka kirjoitin joskus otsikolla "Ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä". Sillä ajatuksella, että maahantunkeutujilla on oikeus yrittää ja meillä on oikeus puolustautua.
http://reinoblog.blogspot.com/2006/12/ihanaa-luonnollista-vistmtnt.html
Suussa narskuu tuo "hakevat parempaa elämää".
Onko se meillä, se parempi elämä? Jos on, niin miten käy kun joku toinen tulee sitä itselleen hakemaan? Onko parempi elämä jotain, mikä ei jakamalla vähene? Vai onko paremman elämän matematiikka nollasummaista, ihan niin kuin kaikki muutkin materiaaliset asiat?
Kiitos Devi, kommentista. En tiedä, mikä on Laakso&co:n perimmäinen motiivi, ehkä itseinholla on osuutta asiaan. Toisaalta, kun mielen liikkeistä on kyse, niin mitkään asiat eivät ole yksinkertaisia.
Ehkä kyse on myös jonkinlaisesta "suvaitkaa, jotta teitä suvaittaisiin"-ajatusrakenteesta. Laakso lienee ollut syrjitty koko pienen ikänsä. Syrjimisestä kasvaa inho itseä sekä syrjiöitä kohtaan.
Ehkä kolmannen maailman surkeiden puolesta kamppailu on Laaksolle niin hyvää terapiaa, ettei hän muuta kaipaa. Sääli vain, ettei tule ajatelleeksi toipumistyönsä aiheuttamia seurauksia.
Jos parempi elämä määritellään pelkästään materialistisesti, niin kyseessä on aika tarkkaan nollasummapeli. On tietysti mahdollista, että maahanmuuttaja pystyy toimimaan yhteiskunnan hyödyllisenä osana ja luomaan oman osuutensa hyvinvoinnista. Joskushan oli aika, että Finlayson-tyyppiset maahanmuuttajat loivat sitä hyvinvointia jopa muillekin. Nykyään ulkomaiset sijoittajat luovat lähinnä Perloksia. Aivan selvää on, että kehitysmaasta tuotu kehitysihminen ei pysty (täälläkään) luomaan hyvinvointia edes omiksi tarpeikseen.
Jos parempi elämä määritellään puhtaana ja kauniina elinympäristönä, niin kehitysihmiset a) tuskin osaavat arvostaa näitä auringossa kimaltelevia hankiamme ja b) muodostavat täällä vielä suuremman ekologisen taakan ympäristölle kuin kotimaassaan.
Jos parempi elämä määritellään rauhan ja demokratian ja turvallisen elämän kautta, kehitysihmisten tuominen Suomeen riistää rauhan ja turvallisuuden myös suomalaisilta. Kaikki häviävät.
Puhdas ja kaunis elinympäristö sekä rauha ja turvallisuus ovat sellaisia asioita, jotka voitaisiin järjestää kehitysihmisille myös heidän omissa maissaan, jos niin haluttaisiin. Tämä tosin vaatisi panostusta myös kehitysihmisiltä itseltään. Loppujen lopuksi paremman elämän materialistiset puitteet voivat olla hyvinkin vaatimattomat: puhdasta vettä, paskahuusi, peltotilkku, rauhaa ja turvallisuutta. Siihen vielä lisäksi kulttuuri, joka ei pakota sinua tappamaan jotakuta tai varastamaan tämän lehmiä, ennen kuin pääset panemaan. Siitä se parempi elämä lähtee.
Lähetä kommentti