12.2.2007

Gallup: Mitä monikulttuurisuus on?

Tämän blogin lukijoilla on ollut mahdollisuus antaa mielipiteensä kysymykseen "mitä monikulttuurisuus on". Kyselyyn on voinut osallistua 17.11.06 - 12.2.2007 välisenä aikana. Vastaajia oli kyseisellä aikavälillä tasan tuhat.

Kyselyä on vandalisoitu yhden kerran - joku tuntematon suuruus antoi 2.1.2007 muutaman tunnin aikana noin 448 "ihan ok juttu"-vastausta. Tarkoituksena kuitenkin oli, että kukin vastaa kyselyyn vain kerran, joten 447 kyseistä vastausta on poistettu lopullisten tulosten joukosta.

Lopulliset tulokset oheisessa graafissa. Tässä vielä annettujen äänimäärien prosentuaaliset osuudet:

Monikulttuurisuus on..

.. historiallinen mahdollisuus: 23 ääntä, 2,3 %
.. välttämättömyys: 36 ääntä, 3,6 %
.. ihan ok juttu: 9 ääntä, 0,9 %
.. minulle yhdentekevää: 9 ääntä, 0,9 %
.. paljon melua tyhjästä: 29 ääntä, 2,9 %
.. turvallisuusriski: 278 ääntä, 27,8 %
.. mielipuolten toimintaa: 598 ääntä, 59,8 %
.. jotain muuta: 18 ääntä, 1,8 %

Yhteensä: 1000 ääntä, 100,0 %

Viimeiseen "..jotain muuta"-vaihtoehtoon on vastattu seuraavasti:
- Marxilaisuuden toinen aalto
- Euroopan Brutaali Loppuminen
- turvallisuusriski ja taloudellinen rasite
- käytännöllinen mahdottomuus. Integraatio edellyttää samanlaista kulttuuria, tämä..
(loppu leikkautunut pois)
- "rotujen" (ihmislajin diversiteetin) häviämistä
- vaarallinen uskomus jostain tavoiteltavasta
- peruuttamaton tragedia


Kiitokset kaikille osallistuneille sekä kyselyohjelmiston tarjonneelle Polldaddy:lle. Uusia kyselyitä tulee jatkossa varmasti lisää.

-- lot

[EDIT] prosentuaaliset osuudet tarkennettu yksidesimaalisiksi aiheellisen lukijakommentin jälkeen. Taulukkoon en kuitenkaan koske.

6 kommenttia:

jiitee kirjoitti...

Mitä haluat tällä gallupillasi sanoa? Että lukijakuntasi on täynnä samalla tavalla ajattelevia?

Kysely osoittaa minusta ainakin se, että blogeilla on yhteinen ongelma; niitä lukevat pitkälti ne ihmiset, jotka muutenkin "tietävät" asiat mielestään tarpeeksi hyvin. Minusta se on sääli.

lot kirjoitti...

Kysymyksesi on aiheellinen. Minkäänlaista tieteellistä validiteettia tuolla kyselyllä ei tietenkään ole, koska sitä ei ole tehty satunnaisotannalla vaan mainitsemallasi tavalla, "harrastepiirin" sisällä. Toisaalta, kuten kommenttisi osoittaa, tätä sivustoa lukee myös toisella tavalla ajattelevia ihmisiä. Kysely on vain kooste tuhannen ihmisen ajattelutavasta yhden termin kohdalla, ei sen kummempaa.

Onko tulos mielestäsi jotenkin vääristynyt? Annetut vastausvaihtoehdot olivat mielestäni niin tasapuolisia kuin mahdollista. Suurin osa vastaajista valitsi "väärin".

Miksi?

Voiko olla mahdollista, että ihan tavallinen kaduntallaaja ei vielä tänäkään päivänä osaa suhteuttaa monikulttuurin (mitä se sitten onkaan) positiivisia vaikutuksia niihin negatiivisiin vaikutuksiin nähden?

Voiko tämä johtua siitä, että monikulttuuri on pelkkää semanttista silkkipeitettä jollekin sellaiselle, jonka sisältö on kammottavaa katsella ja lohdutonta lusikoita?

jiitee kirjoitti...

Kuten mainitsin, en voi olla esittämättä ensimmäiseksi ja päällimmäiseksi syyksi sitä että lukijakunta on suurimmilta osin homogeenistä. Kysymys on vain se miten paljon tulos on vääristynyt, ja sitähän on lopulta aika vaikea saada selville. Mutta vastaan itse: "aika paljon", mielestäni, sen verran että gallupilla ei ole juuri mitään kerrottavaa.

Vastasin kai itse tuohon kyselyyn että "historiallinen mahdollisuus" tai jotain, en muista enää. Totta kai se on aikamoinen juttu, kun yli 90 prosenttia näistä on kuitenkin täysin eri mieltä kuin minä.

En minä sitä tietenkään että nuo henkilöt olisivat väärässä. Asia on pikemminkin niin että sinä bloggaajana teet arvokasta underground-työtä. Tarkoitan sitä, ilman ironiaa. Valtamedian ajatuskahleita on hyvä murtaa. "Monikulttuuri" on kiistämättä yksi sana, jonka käyttöä sopii halveksua.

Anonyymi kirjoitti...

Yhteensä 100%? Laske uudelleen.

lot kirjoitti...

anonymous: "laske uudelleen"

Sait saman 101% kuin minäkin. Johtuu desimaalipyöristyksistä:

..historiallinen mahdollisuus (2,3%)
..välttämättömyys (3,6%)
..ihan ok juttu (0,9%)
..minulle yhdentekevää (0,9%)
..paljon melua tyhjästä (2,9%)
..turvallisuusriski (27,8%)
..mielipuolten toimintaa (59,8%)
..jotain muuta (1,8%)
Yhteensä: (100%)

Seitsemän vastausvaihtoehtoa pyöristyy ylöspäin, yksi alaspäin.

Tämän gallupin epätarkkuus on joka tapauksessa sitä luokkaa, että mielestäni ei ollut perusteltua käyttää desimaaleja. Mutta niiden huomiotta jättäminen johtaa mainittuun epätarkkuuteen.

Luetko muutkin juttuni yhtä vastaavalla tarkkuudella? Olenkin jo pitkään harkinnut tarkkasilmäisen oikolukijan palkkaamista..

lot kirjoitti...

jiiteelle: olen myöskin taipuvainen ajattelemaan, että ihmiset yleensä lukevat samanmielisten kirjoittajien tekstejä. Ainakin yleensä. Mieli ei kuormitu niin paljoa, kun eteen ei heitetä väärien mietteiden likasankoja.

Ehkä tämä on ainakin osaksi myös se syy, miksi ihmiset ovat mielellään samanmielisten seurassa. Painotan sanaa "samanmielisten". Sana ei ole "samanlaisten".

Kaikki tietenkin ajattelevat omista lähtökohdistaan. Sekä ryhmäpaineen alla. Ja edelleen näyttää olevan niin, että näistä asioista avoimesti puhuminen on ihan oikeasti melkoisen vaikeaa. Ja vaikka joku olisikin niin hullu, että alkaisi omalla nimellään julkisesti haastaa monikulttuurimombasaa, niin viimeistään joku hänen lähipiiristään ryhtyy seinäpirumaalaukseen nuhteluihin: "no älä sä nyt ainakaan.."

Näissä gallupeissa ei moisia pidäkkeitä ole. Ja jälki sen mukaista :)