17.4.2007

Astrid Thorsille tappouhkauksia

Tuore EU- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors on saanut vieraskirjaansa suorasanaisia tappouhkauksia. Vieraskirja on tällä hetkellä suljettu. Nimimerkkien "Natural born to murhaaja" (sic) ja Rainer kommentit kuitenkin oheisissa kuvaruutukaappauksissa eilisillalta:

Kuvakaappaus 1

Kuvakaappaus 2

En tiedä, mikä on journalistisen etiikan mukainen tapa kommentoida moisia aivopieruja, joten vastaan juuri sillä tavalla, joka itsestäni parhaalta tuntuu.

Hyvät nimimerkit, keitä sitten ikinä olettekin. Jos jostain ihmeen syystä satutte tämän tekstin lukemaan, niin pureskelkaa seuraava huolella: On tyypillistä vastustaa maahanmuuttoa siksi, koska maahanmuutto vaikuttaa lisäävän väkivallan uhkaa. On kuitenkin järjenköyhää touhua vastustaa väkivaltaa aiheuttamalla tai uhkailemalla sillä itse. Rikollisuutta ei vastusteta ryhtymällä itse rikolliseksi. Tämä Suomi, jossa elämme, on edelleen demokratia. Käytössämme on monenlaisia vaikutuskanavia. Käyttäkää niitä. Lopettakaa tuollainen pelleily. Ette pelkästään vaikeuta asiallista maahanmuuttokritiikkiä. Teette sen mahdottomaksi.

[EDIT]: HS julkaisi juuri äsken aiheesta uutisen. Samoin teki IS. Saatte muuten yhden arvauksen siitä, miten HS sai "käsiinsä kaksi eilen lähetettyä viestiä."

[EDIT2] Myös Iltalehti, Kaleva, Aamulehti ja IT-viikko uutisoivat asiasta.

[EDIT3] Edelleen aiheesta kirjoittavat Yle, Perskeles , Keskisuomalainen sekä Turun sanomat. Kullervo puolestaan arvioi ministerin aiempia lausuntoja.

-- lot

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Jos kansallismieliset haluavat vaikuttaa Suomen ulkomaalaispolitiikkaan, heidän täytyy ensin puhdistaa omat joukkonsa ääliöistä. Kukaan täysjärkinen suomalainen ei halua tänne poliittisia murhia.

Suomen media pimittää ulkomaalaisten tekemät rikokset, mutta tarttuu hyvin hanakasti tämäntapaisiin järjettömyyksiin. Tappouhkauksien jakelijat saavuttavat vain sen, että monikulttuuristajat pureutuvat entistä tiukemmin asemiin ja saavat lisää myötätuntoa asialleen kansalta.

reino kirjoitti...

Minä en pitäisi mitenkään salpavarmana, että nuo kirjoittajat ovat mitenkään kansallismielisten "omissa joukoissa". Ihan hyvin on voinut ns. vastapuolikin olla asialla. Ovelia kun ovat.

Tuolla järjettömällä tempauksella oli kuitenkin se seuraus, että yksi suora palautekanava, jota olisi voitu käyttää asialliseen mutta kriittiseen keskusteluun uuden ministerin kanssa on nyt suljettu. Ja uutta tuskin tulee.

Anonyymi kirjoitti...

LOT hyvä yritä ymmärtää, että eivät kaikki monikulttuuria vastustavat vastusta väkivaltaa. Kyse on vain siitä kenellä on oikeus väkivaltaan.

reino kirjoitti...

Jaa niin, kyllä se kirjoitetaan ihan normaalisti Thorsille. ;)

Suomi ei tarvitse lisää maahanmuuttajia!

Suomi tarvitsee ministerejä, joilla on helpommat nimet. ;)

lot kirjoitti...

Reinolle reinoisa kiitos. Jonain päivänä sinusta saattaa vielä tulla kelpo oikolukija.

Luin muuten Thorsille kirjoittamasi tekstin. Se oli noiden kahden uhkaviestin välissä. Kunnioitettavaa kansalaisaktiivisuutta sinulta.

Anonyymille: Tiedostin kyllä mainitsemasi ongelman. En ole lainkaan varma siitä, että alkup. kirjoittajat tekivät samoin.

MatttiH kirjoitti...

"reino kirjoitti...

Minä en pitäisi mitenkään salpavarmana, että nuo kirjoittajat ovat mitenkään kansallismielisten "omissa joukoissa". Ihan hyvin on voinut ns. vastapuolikin olla asialla. Ovelia kun ovat."

Mielestäni tämä on ihan pelkkää paranoidisuutta. Toki kutsumaasi vastapuolijengiin kuuluu monenlaista hiihtäjää, mutta tottavie maahanmuuttokriittisiin kuuluu myös aivan tajuton liuta primitiivisiä öyhöttäjiä. MOT.

Kami kirjoitti...

No jos "Nekerit hitreen" jossain kävelytunnelin seinällä on krittiikkiä, niin ehkä siinä tapauksessa.

lot kirjoitti...

Matttihoolle: Älä sotke öyhöttäjiä ja kriitikoita. Öyhöttäjäksi pääsee, mikäli suusta ei tulvi muuta kuin öyhötystä.

Kriitikoksi puolestaan luokittuu, kun suusta tai kynästä lähtee kritiikkiä. Kritiikin tunnistat pohdiskelevasta ja ratkaisuja etsivästä asenteesta.

Kriitikko tutkii syitä ja yrittää vaikuttaa niihin. Öyhöttäjä lähinnä vain kiroilee epämieluisille lopputuloksille.

Kami kirjoitti...

Onneksi hyviä kriitikoita ja perspektiivejä on melko paljon. Mamu-kritiikin ongelma taitaa olla enemmän hajanaisuus.

Itse taidan profiloitua öyhöttäjäksi, mutta muutos on työn alla. Enkä tarkoita, että hyppäisin rinkiin ja alkaisin keksimään pyörää uusiksi. Kaikki haluamani informaatio löytyy blogeista ja niiden ympäriltä. Olen siis myös loinen. :P

Anonyymi kirjoitti...

"lot sanoi...

Matttihoolle: Älä sotke öyhöttäjiä ja kriitikoita. Öyhöttäjäksi pääsee, mikäli suusta ei tulvi muuta kuin öyhötystä."

Pahoitteluni jos tulee monta kertaa tämä. Ei tunnu menevän läpi.

Mutta siis ööh: enhän minä näin tehnytkään. Enkä oikein jaksa aloittaa tätä sanoilla leikkiä. Sillä tottakai nyt öyhöjengikin on maahanmuuttokriittistä! Siis millä kriteereillä vaan. Mutta se ei tietenkään tarkoita, että maahanmuuttokriittisyys sinänsä tarkoittaisi öyhöttämistä tai kirjoittelua niskalaukauksista tai katulamppuihin hirttämisistä, kuten eräillä on tapana.

Tarkoitin siis vain, että on aika helvetin epätodennäköistä, että joku nuori punavihreä hc-multikulturalisti kirjoittaisi Thorsin vieraskirjaan tappouhkauksia saadakseen skenen huonoon valoon. Kannattaa pitää pää kylmänä, vaikka hulluja asioita kieltämättä jatkuvasti tapahtuukin.

Peace!

lot kirjoitti...

Kami: loinen kuulostaa pahalta. Lisäksi se assosioituu syömiseen. Öyhöttäminen taas möykkäämiseen Lienet yhtä mieltä siitä, että yhtä aikaa loisiminen ja öyhöttäminen vain yhtä suuta apuna käyttäen vaikuttaa fysikaaliselta mahdottomuudelta. Näillä perustein kehoitan välttämään moisten termien käyttöä.

Jos haluat itseäsi joksikin nimittää, nii miten olisi vaikkapa "blogigroupie"? :)

--

Viimeksi kirjoittaneelle anonyymille:

Sanoilla pitää jaksaa leikkii, kaikki muu olis feikkii - turhaa duunii, skeidatyötä, aina kurjuus olis myötä.

Joo.

Jakaisin skenen mieluusti näin:

Ylätaso: Maahanmuuton vastustajat
Alataso1: Maahanmuuttokriittiset
Alataso2: Öyhöttäjät

En ota kantaa siihen, kuka noi tekstit teki. Sen verran voinen arvailla, että kyseessä lienee yksi ja sama kirjoittaja. Viestien välillä on vain 7 min aikaero.

Jukka kirjoitti...

Kami puhui tuossa mamu-kritiikin hajanaisuudesta. Olen miettinyt asiaa minäkin mutta toisaalta on hyvä että meillä on hyvin erilaista mamu-kritiikkiä - alkaen Mikko Elllilän oikeistoliberaalista kritiikistä yhdestä reunasta perinteisempään kansallismieliseen kritiikkiin.

Kami kirjoitti...

Mutta minähän syön. Minä imen itseeni tietoa, valmiiksi jauhettuna. Olen jostain syystä äärimmäisen kiinnostunut tiedosta ja nimenomaan tämän aihealueen tiimoilta.

Groupie. Pff.


Jukka:

Mikko Elllilällähän se juuri taisi olla innohetki tänään tuolla H-A:n kirjasessa.

Mieleeni välähti brysselijournali välittömästi.

Olisi hienoa jos olisi yksi osoite josta voisin lukea reinon pakinoita, lot:n pohdiskeluja ja vaikka H-A:n juttuja. Jonkinnäköinen materiaalipooli jonka olennaiset ja parhaat palat tiivistyvät yhdessä osoitteessa.

Luulen että oikealla toteutuksella ja valvonnalla, sellaisesta voisi tulla erittäin hyväkin lähde koko kritiikille.

Jaha. Ja sitten öyhötysmode päälle.

Russ kirjoitti...

"mutta tottavie maahanmuuttokriittisiin kuuluu myös aivan tajuton liuta primitiivisiä öyhöttäjiä. MOT."

Onko ne punavihreät tiilenlennättäjä-aktivistit sitten paljonkin jalompia?.

Mokukriittisyys on hajanaista siitäkin syystä, että se on käytännössä ajettu maan alle. Muutosta on kyllä hitaasti tulossa.

lot kirjoitti...

jukka, kami, russ: Öyhötys paha, kritiikki hyvä. Mutta missä muodossa tuota jälkimmäistä tulisi esittää? Mahdollinen blogikonsortio (tai vastaava), jonka ainoa anti on maahanmuuttokritiikki, ei ole pidemmän päälle kovinkaan mieltäylentävää luettavaa. Ideoita?

Kami kirjoitti...

Hullu idea olisi haalia myös vastakkainen näkökulma samoihin kansiin.

Kysehän ei sinäänsä ole mistään sirkushuvista, vaan kritiikistä. Ja siitä että kritiikki on kaikkien saatavilla helposti ja se on läpinäkyvää eikä mitään esoteerista
(höhöhö) ja mystistä ringirungausta.

Noista tappouhkauksista tosin voi vielä todeta että niin kauan kuin ääni kuuluu, mitään ei välttämättä tapahdu. Siinä mielessä öyhöttäminen on ihan hyväkin merkki. Elän siinä uskossa että ihmiset jotka haluavat kylmästi eliminoida jonkun, eivät öyhötä sitä hänelle etukäteen. Sehän olisi.. no joo.

Kekke kirjoitti...

"Hullu idea olisi haalia myös vastakkainen näkökulma samoihin kansiin.

Kysehän ei sinäänsä ole mistään sirkushuvista, vaan kritiikistä. Ja siitä että kritiikki on kaikkien saatavilla helposti ja se on läpinäkyvää eikä mitään esoteerista
(höhöhö) ja mystistä ringirungausta"

Kekke kannattaa. Olisi ehkä omiaan avata tällaiseen tarkoitukseen jonkinlainen portaali missä olisi jotain muutakin hubaa kuin hyviä kirjoituksia aiheista X ja Y. Vaikka foorumi, ilmainen sähköposti ja Java-pelejä. Minä olen joskus kiroillut kun vanha kunnon Tetris on aina hakusessa kun iskee nostalgiapuuska. Mikäs siinä olisi palkkeja siirrellessä keskustelun lomassa :)

reino kirjoitti...

Javapelejä kansalle!! Whack a mole!

Minulle jäi noista uutisista vähän sellainen maku, että Thors on kokenut kaikki suomenkieliset maahanmuuttokriittiset viestit asiattomiksi. Tyvär är det så. Ja se loukkaa minua ihan personligt.

Vaadin molopäiden IP-osoitteita julkisuuteen! Koko kansan kuuluu saada tietää, kuka siellä nyt on öyhöttänyt.

"Jos osoitteet ovat tuttuja, niin sen jälkeen harkitsemme jatkotoimia."

Jos IP-osoitteet ovat tiedossa, niin ihmettelen, että Thors ei anna niitä poliisille. Miksi se riippuisi siitä, ovatko osoitteet tuttuja?

lot kirjoitti...

Ei ei, Reino. Thors on kokenut kaikki suomenkieliset viestit asiattomaksi. Finskspråkig pojkar - fy fan! Du måste skriva på svenska!

Noi javapelit ovat hyvä idea. Onkohan yhtä tolkuttoman addiktoivaa Scorched Earth -peliä saatavana javaversiona? Sen ideana oli ammuskella muita pelaajia tykillä. Napalmiakin siinä oli ja kaikkea.

Kami kirjoitti...

Ah. Scorched earth. Siitä oli joku uudempikin versio nimeltä Howitzer.

Ne lainaukset toisen kuollessa oli parhaita.