10.4.2007

Stupid white woman

Harva lienee välttynyt tämän uutisen näkemiseltä:

Saksalaistuomarin mukaan muslimi sai kurittaa vaimoaan
9.4.2007

Frankfurtilaisen naistuomari perusteli päätöstään sillä, että muslimiperheessä Koraani sallii aviomiehen rangaista vaimoaan. Naisen olisi pitänyt ottaa tämä mahdollisuus huomioon avioituessaan muslimin kanssa.

Pikaista avioeroa hakeneen 26-vuotiaan naisen kohdalla mies oli tarttunut tähän "kuritusoikeuteensa" moneen otteeseen vakavin seurauksin.

Tuomarin päätös perustui Koraanin kohtaan, jossa todetaan, että "miehet olkoot naisten esimiehiä sillä oikeudella, jonka Jumala on antanut toisille ennen toisia ja sen perusteella, mitä he ovat antaneet omaisuudestaan"

Islam-oppineiden mukaan miehen esimiesvalta perustuu siihen, että hän elättää vaimonsa ja siksi hänen sallitaan kurittaa vaimoaan saadakseen tämän tottelemaan Allahia.

Kyseisen tuomion antanut Christa Datz-Winter -niminen naistuomari osui niinsanotusti naulan kantaan. Antamalla hassuihin satuihin ja magiatarinoihin perustuvan islam-nimisen uskomusjärjestelmän jyrätä oman maansa perustuslain, hän todisti samalla, että hänen oma naisen paikkansa on ennemminkin miehisen holhouksen alla kuin tuomarin nuijan varressa.

-- lot

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän episodi tuli tosiasiassa kuin "tilauksesta". Kai lainoppinut nyt sentään tuntee perustuslain aseman. Ehkä aiheen haluttiin lyövän kansalaisten silmille ja herättävän tarpeellista keskustelua muslimien arvopohjasta ja heidän arvojensa mahdollisista käytännön implikaatioista.

Ja mikä sen paremmin voisikaan herättää ihmisiä ja erityisesti naisia kuin pelko naisten joutumisesta orjan asemaan. Juuri vihervasemmistolaiset ulkolukutaitoiset (mutta ajattelukyvyttömät) naisethan ovat olleet näitä monikulttuurisuusideologian kantavia voimia.

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta on toki kirjoitettu enemmänkin. Ehkä paremminkin. http://sedis.blogspot.com/2007/04/saksan-kohuja.html

lot kirjoitti...

Sediksen juttu antoi vähän syvyyttä asiaan. Kiitos linkistä.

On tosin vähän hassua, että hän päättää vähätellä koko asiaa. Ehkä hän ajatteli, että koska koraani ei anna eksplisiittisiä "lyö-naistasi-näin"-ohjeita, niin tämän takia jutun juridinen puoli ei ollut pitävällä pohjalla. Lisäksi hän yrittää selittää asiaa pois raamattukin sanoo -relativismilla.

Koko jutun pointtina ei kuitenkaan ole se, saako koraaniin mukaan naisia lyödä vai ei. Se on mielestäni tässä jutussa täysin merkityksetöntä. Useinta kertaluokkia merkityksellisempänä näen sen siemenen, jota Datz-Winter yritti istuttaa. Näet sen, että tiettyyn kulttuuripiiriin kuuluville annettaisiin erilaiset pelisäännöt kuin toisille. Pidän tätä erittäin vaarallisena, yhteiskuntarakenteita nopeasti tuhoavana polkuna.

Anonyymi kirjoitti...

Olen täsmälleen samaa mieltä, juuri tuo perusajatus on äärimmäisen vaarallinen, eikä sen suhteen ensiaskeleita tulisi ottaa.

Havainnollistaakseni asiaa rohkenin kirjoittaa Sediksen sivuille ehdotuksen niistä ensiaskeleista, joista voisimmme näiden "monimuotoisten" pelisääntöjen soveltamisen aloittaa.