15.5.2007

EU:n terrorismiraportti 2007

TE-SAT 2007 - EU Terrorism Situation and Trend Report 2007 saatavissa täältä. Englanninkielinen.

Excecutive summaryn pääkohtia:

* Vuonna 2006 EU:n alueella tehtiin 498 iskua. Iskut olivat suunnattu pääasiassa materiaalisia kohteita vastaan. Saksan ja Lontoon epäonnistuneet iskut kuitenkin osoitteivat, että osa islamilaisista terroristeista tähtää ihmisten massatuhoon.

* Samana vuonna pidätettiin kaikkiaan 706 terrorismista epäiltyä henkilöä. Puolet pidätetyksistä liittyi islamilaiseen terrorismiin.

* Valtaosa pidätetyistä oli syntynyt joko Algeriassa, Marokossa tai Tunisiassa - heillä oli sidoksia Pohjois-Afrikan terroristijärjestöihin, esim Moroccan Islamic Combatant Group sekä the Salafist Group for Preaching and Combat.

* Islamilaisten terroristien "weapon of choice" ovat itsevalmistetut räjähteet, esim Triacetone Triperoxide (TATP).

* Islamistien radikalisoitumisprosessi on ollut nopeaa.

Ohessa sivulta 18 kopioitu kuva. Terroristiepäiltyjä on lukumäärisesti eniten Ranskassa (131). Kovaotteisen Sarkozy:n valinta ei hämmästytä.

Samaan aikaan lahden toisella puolella valmistaudutaan hieman kovempiin jytinöihin. San Francisco Chronicle kirjoittaa viranomaisten valmisteluista mahdollisen terroritekona räjäytettävän ydinpommin varalta. Ashton Carter kommentoi seuraavasti: "jos yksi pommi räjähtää, jatkossa räjähtää todennäköisesti useampia. Ydinterrorismi ei tule olemaan yksittäinen tapahtuma vaan ennemminkin syndrooma." Tällaisen syndrooman aikana viranomaisten olisi suoriuduttava erittäin vaikeasta tehtävästä - ihmisten aloillaanpitämisestä.

-- lot

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Tuollainen atomipommiräjähdys jossain päin Eurooppaa saattaisi panna Suomessakin keskusteluympäristön aika toisenlaiseksi.

Puumalaiselle tiedoksi että en suosittele että kukaan kuitenkaan räjäyttäisi tällaista pommia, vaikka se Puumalaisesta saattaisi työttömän tehdäkin.

lot kirjoitti...

Tuskinpa ne nyt sentään omaa aluettaan atomipommittaisivat. Kaikissa isoissa kaupungeissa on sitäpaitsi jo kimppu moskeijoita, Koraani varmasti kieltää moskeijoiden atomipommittamisen. Äkkiseltään muistelen, että al-Ghashiya (Musertavan Tapahtuman suura) nimenomaisesti estää moiset hävitystyöt.

Eri asia sitten tietysti on, jos kaikki moskeijat puretaan "alta pois".

Näyttää olevan niin, että jos kaikki kotikaupungin moskeijat yhtäkkiä häipyvät, niin silloin kannattaa itsekin varata lippu yli 30km päähän.

Ja sitten vielä sanotaan, etteivät moskeijat muka loisi ympärilleen turvallisuutta.

:)

En ole muuten ollenkaan varma, että Puumis lukee tätä blogia. mol.fi.stä kun ei tule hittejä ollenkaan. vn.fi:stä kyllä, samoin um:stä. Terveisiä sinne.