25.5.2007

Uusi vanha vaihtoehto Hesarille

Uuden Suomen uusi tuleminen: Niklas Herlinin yhtiö Nikotiimi Oy on ostanut Alma Medialta vuosien 1919 - 1991 aikana ilmestyneen päivälehti Uuden Suomen tavaramerkin. Lehti alkaa ilmestyä verkkoversiona.

Uuden Suomen edeltäjiä olivat fennomaaniaatteen äänenkannattaja Uusi Suometar sekä Suometar. Varsinkinkin edellisen tavoitteena oli suomalaisuuden asian ajaminen ja kansan sivistäminen.

Aivan kuten aiemminkin, nyt perustettavan lehden tehtävänä on "vaalia suomalaisuutta ja sivistää suomalaisia", kertoo Uuden Suomen uusi kustantaja Herlin.

Kansallisarkistosta löytyy Suomettaren ja Uuden Suomettaren vanhoja numeroita.

Kansanmedia kirjoittaa aiheesta lisää.

[EDIT] Katso myös Kari Haahkanan, Jari Lindholmin ja Kannuvalimon kommentit aiheesta.

-- lot

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
lot kirjoitti...

Kaunis kiitos Prekariaatti Räpistä, mutta se ei nyt vain sopinut tämän kirjoituksen aihepiiriin.

Anonyymi kirjoitti...

Vai tällaista sensuuria täällä! Heti kun kirjoituksesi kuomtaan argumentein, niin poistat minun argumenttini fasistisesti!

Ja tuosta sinun sivujen käyttöoikeudesta, niin siellä sanotaan, että "nimi mainittava".

Mutta ei sanota että mikä nimi on mainittava. Voin siis lainta juttujasi ja sanoa, että paskperseapinarasisti on kirjoittanut tämän tekstin, niin silloin nimi on mainittu.

lot kirjoitti...

Parahin kommentoija,

Varhaisessa menneisyydessä deletoitu Prekaariräppi sisälsi sanat tahi sanaparit "vittu", "polttopullot eduskuntaloon", "terrorii ja väkivaltaa!!!", "vitun kyttäfasistit".

-> Moderointipolitiikan vastaista törkeää kielenkäyttöä.

Lisäksi Prekaariräppi ei soljuvasointisuudestaan ja lyriilisistä ansioistaan huolimatta sisältänyt myöskään mitään Uusi Suomi -lehden julkaisuun liittyvää asiaa.

-> Moderointipolitiikan vastaista "vailla mitään mielekästä sisältöä"-materiaalia.

Näinollen:

-> delete forever

Creative commons 3.0 -lisenssi nimenomaisesti estää "paskperseapinarasisti"-nimen käytön artikkelia lainattaessa: "Attribution. You must attribute the work in the manner specified by the author or licensor".

Suosittelen mitä vakavavimmin ja sormeaheritelevimmin välttämään jatkossa "paskperseapinarasisti"-termejä sekä vastaavanlaisia leimaamaan pyrkiviä, negatiivisia konnotaatioita sisältäviä iva- tahi haukku- tahi pilkkalausekkeita. Tätä suositusta vastaan aktuaalisesti, deliktisti tai konkludenttisesti toimiminen johtaa välittömiin oikeudellisiin sekä unilateralaalisiin konfiskatorisiin toimenpiteisiin.