24.10.2006

Finland for Thought ja gambialainen huumekauppias

Finland for Thought on Phil-nimisen, Suomessa asuvan amerikkalaisen ylläpitämä blogi. Phil kirjoitti maanantaina vertahyytävästä oikeusmurhasta, johon vain epäinhimillinen suomalainen oikeusjärjestelmä kykenee.

Tapauksessa oli kyse Suomessa 10 vuotta asuneesta gambialaisesta miehestä joka oli syyllistynyt törkeään huumausainerikokseen. Myynyt suurta heroiinierää siis. Korkein hallinto-oikeus ei moista katsonut hyvällä, löi pitkän vankeustuomion sekä vahvisti UVI:n esittämän karkoitustuomion. Miehen perhesiteet ja pitkä Suomessa oleskelu eivät riittäneet vakuuttamaan KHO:ta gambialaisen maahanjäämisen välttämättömyydestä.

Tätä vääryyttää Finland for Thought:n Phil ei voinut sietää. Inhosta ja kiukusta tärisevin sormin hän kirjoitti blogiinsa seuraavasti:

Vapaasti suomennettuna:

"Wow - vaikka olisit ollut Suomen kansalainen vuosikymmenen ajan ja sinulla olisi suomalainen puoliso ja lapsia, sinut voidaan silti karkoittaa vaikka kyseessä olisi vain huumausainerikos - eli uhriton rikos. Tämä ei ole oikein.. "

Phil sai tähän lyhyeen postaukseensa runsaasti kommentteja. Havaitsin hienonhienoa erimielisyyden häivähdystä kommenttiteksteissä. Phil ampui rivit välittömästi suoraksi kommentteineen:

"Alkoholi tappaa enemmän ihmisiä kuin heroiini, joten karkoitetaan Alko. Sitä minä kannatan."

(Tämä kommentti on hämmästyttävän hyvin linjassa ikiaikaisen, maahanmuuton haittavaikutuksia vähättelemään tarkoitetun "suomalaisetkin tappaa"-argumentin kanssa. Phil ei kuitenkaan huomaa, että alkoholin käyttäjiä on heroiinin käyttäjiin verrattuna tuhatkertainen määrä)

Edelleen vähemmistötaistelijamme laukoo:

"Hänellä on suomalainen vaimo ja lapsi, mielestäni häntä ei saisi karkoittaa mistään syystä. Hän maksoi velkansa yhteiskunnalle vankilassaolollaan, hänen pitäisi antaa olla vaimonsa ja lastensa kanssa."

Mitä tähän pitäisi lisätä? Yritän hillitä itseäni, etten postaisi Philille vittusaatana-aiheista palautetta. Yritän ymmärtää, että ulkomaalaisena Phil voi olla aidosti huolissaan siitä mahdollisuudesta, että rikollisia todella alettaisiin karkoittamaan maasta entistä säännönmukaisemmin. Toisaalta Phil:n tulisi ymmärtää, että jotkut saattavat olla enemmän huolissaan yhteiskunnallista saastaa edustavien heroiinikauppiaiden nurkissa pyörimisestä kuin vähemmistöjen oikeuksista. Hyvin ilmeisten syiden vuoksi.

Ja vielä: Mikko Ellilä esittää samaisessa FfT:n vieraskirjassa mielenkiintoisen havainnon:

"Mehän emme tiedä, oliko tämän gambialaisen huonoa kamaa myyneen diilerin lapsen äiti suomalainen vai joku Suomessa asuva afrikkalainen nainen. Ulkomaalaiset siis voivat tulla Suomeen ja solmia avioliittoja keskenään ja sitten näiden avioliittojen muodostamien "siteiden" perusteella estää toistensa karkoittamisen Suomesta. Siis esim. kaksi afrikkalaista tulee Suomeen, menee naimisiin keskenään, toinen heistä jää kiinni vakavasta rikoksesta, toinen estää hänen karkoituksensa esittämällä asianajajansa avulla sellaisen argumentin, että syytetylle on Suomessa asuvan puolisonsa ja Suomessa syntyneen lapsensa kautta muodostunut "pysyviä siteitä Suomeen".

Mitäpä tähän lisäisi?

-- lot

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luin saman uutisen hesarista jossa selitetttiin karkoittamisen tarkoittavan sitä, että kyseinen huumekauppias ei voi viiteen vuoteen pyrkiä Suomeen tai muihin Schengen-maihin. Todennäköisesti siis tämäkin sankari palaa Suomeen muutaman vuoden päästä ja Phil & Co voivat julistaa voiton monikulttuurisuudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko gambialaisella Suomen kansalaisuus? Minusta Helsingin Sanomissa puhuttiin vain oleskeluluvasta. Siinä on aika iso ero.

lot kirjoitti...

"Oliko gambialaisella Suomen kansalaisuus?"

Väittäisin että ei ollut. Jos mies olisi ollut Suomen kansalainen, karkoituspäätöstä olisi edeltänyt kansalaisuuden menettäminen. Tästä ei uutisoitu, joten on syytä olettaa että mies oli täällä oleskeluluvan turvin. Aiheellinen kommentti, kiitokset.

-- lot

Euroopan Neuvoston ihmisoikeussopimus kirjoitti...

Eurooppalainen ihmisoikeusnäkökulma aluepalautuksiimme vuosisatojenkin takaa

Katsokaa ihmisoikeuksien nimessä Ruotsin ja Ryssän asemaa kartasta 28.10.2006 päiväyksen kohdalta http://mielenosoitus.blogspot.com blogista

Hei huomaatteko:) Missä on Ruotsi, missä on Ryssä?

Oltiin puolustusliitto Naton jäseniä tai: Kansojen itsemääräämisoikeus ja ihmisoikeudet koskevat myös suomalaisia kansana ja Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta

Ei ole olemassa mitään erityistä "Venäjän oikeutta" rikkoa niitä stalinistisesti, ei aiemmin, eikä nykyhetkessä, hyväksyen alueellista miehitystämme Barentsinmeren maakaasu- ja öljykentillämme, Kalastajasaarennossa, Petsamossa, Sallassa, Kuusamossa, Paanajärvellä, Karjalassa, Laatokalla, eikä Suomenlahden saarillamme.

Kosovo-case Naton ja EU:n huoltomandaattina, kansainvälinen oikeus, sekä kansojen itsemääräämisoikeus unohtuu kun kyse suomalaisten oikeuksista suomalaisten historiallisilla ikimuistoisilla alueilla

Historiallisen Itä-Karjalan ja Inkerin "oikeus kuulua ns. Venäjään eli Moskovan ruhtinaskuntaan" lähempään tarkasteluun

Mikäli historiallisen Kuolan, Itä-Karjalan, Inkerin suomalaisalueiden tyhjennys alkuperäväestöstä ja saamelaisten, suomalaisten, vatjalaisten, inkeriläisten kansanmurha olisi tapahtunut 1990-luvulla, eikä 1920-luvulla ja sen jälkeen, niin ko. operaatioon oltaisiin tartuttu Naton ja EU:n toimin kuten Kosovossa, Bosnia-Hertzegovinassa.

Silvotussa tynkä-Suomessa on kummeksuttavan paljon suomalaisia, jotka hyväksyvät ja ymmärtävät miehittäjä-Ryssän entisiä ja nykyisiä sotarikoksia ihmisyyttä ja ihmisoikeuksia vastaan.
Jos ja kun joku tai jotkin suomalaiset oikeuksiamme pyrkivät säilyttämään ja niistä muistuttamaan, niin valtion rakkikoirat ja ns. "puolueeton media" ( lue: kotiryssäläisten KGB-/FSB-soluttama ) tarttuu oitis yksipuolisen leimauskampanjan elkein aiheeseen yrittäen saada poliittisen tässä tapauksessa Seppo Lehdon vastaiseen vainoon ja syrjintään mielivaltaisesti pääministeri Matti Vanhasen ja presidentti Tarja Halosen mukamas "Nettitörkyyn puuttumiseksi". Tässäkö Nelosen uutisten 29.9.2006 mukaiseti lepää uskottavasti ja luotettavasti valtiotamme johtavien pääasiallinen huoli? Ei siis ihmisoikeuksissa, eikä laittoman miehityksen lopettamisessa tmv:ssa?

Nelosen TV- ja nettiuutisten http://www.nelonen.fi/uutiset/arkisto_uutinen.asp?d=1135221975229 29.9.2006 mukainen

"Tamperelainen yksityishenkilö" Seppo Lehto http://www.kavkaz.fi Tampere

PS: Nelosen TV-uutisten mainostama Isänmaallinen Patrioottiradio näyttää nykyään toimivan Kiinan kansantasavallan suojissa: http://free.ipdz.com/patriootti/ kun länsimainen lehdistön- ja ilmaisunvapaus näyttää toimivan huonosti

Jussi Halla-aho kirjoitti...

Suomen kansalaisuutta ei voida riistää keneltäkään missään oloissa.

(Poikkeuksena muun kansalaisuuden saaminen.)

Eikä Suomen kansalaista voida karkottaa missään oloissa.

Hyvä kirjoitus.