30.10.2006

Määränpää: Eurooppa

Eurooppa on kiva paikka. Ei ehkä absoluuttisen kiva, mutta ainakin kivampi kuin Senegal. Järkevä ihminen pyrkii vähemmän kivasta paikasta enemmän kivaan paikkaan. Näin ollen kaikkien fiksujen senegalilaisten on logiikan armottomien sääntöjen pakottamana pyrittävä Eurooppaan, vaikkapa Ranskaan tai Kanarian saarille.

Valitettavasti eurooppalaisten oma logiikka kertoo, että kivat paikat pysyvät kivoina vain niin kauan, kun muiden kivanpitäjien varpaat pysyvät poissa oman retkipatjan alueelta. Ehkäpä juuri tästä syystä tomerien senegalilaisten maahantulon esteeksi on kyhätty kaikenlaisia pieniä kommervenkkejä, kuten turvapaikanantamattomuuspolitiikka, EU:n ulkorajakontrolli sekä viisumipakko. Mutta ei hätää, netti auttaa ylittämään kaikenlaiset pikku esteet. Tässä senegalilaisille suunnattu oiva ohjeisto lihapatojen ääreen: senegalaisement.com.

Ehkä huomasit, että sivusto on ranskankielinen. Jos et osaa ranskaa, älä silti vaivu murheen äläkä Arjan alhoon. Netti auttaa ylittämään kaikenlaiset pikku esteet. Google automaattitulkkaa Ranska-Englanti-kieliparin "sinnepäin"-konversion käädenkänteessä: senegalaisement.com (english translation).

Eipä sitten muuta kuin valitsemaan kansalaisuudenhankintastrategiaa. Miten olisi "pack WEDDINGS" tai "homosexual asylum"?

MTV3 uutisoi samasta aiheesta ohjesta. Joka toinen senegalilainen nuori mies haaveilee kyllä lähteä Eurooppaan, MTV3:n haastattelema tutkija Silvain Sagne Helsingin yliopistosta kertoo.

-- lot

Linkki löydetty suomi24:lta.

3 kommenttia:

Mats kirjoitti...

No niin!
Jos raha loppuu kaikki mennevät takas Afrikkaan. Ja nopeasti, ja pian!

Mats kirjoitti...

Cette racaille!

Anonyymi kirjoitti...

Joutavaa pojankoltiaisen puhetta, kaikestä siitä mistä ei mittään itse tiedä. Kuin kyläraiteilla liikuskelevat juoruämmät, jotka kilpailevat uusista jutun aiheista.
'Varo, tulee vallankumous ja menetät pääsi' huudahtivat vasemistolaiset teinipoja seitsemänkymmen luvun alussa. Jotain on tekeillä kaiken aikaan maailamassa, Pikku pikku Lauri.
Hop hoo la ho la.