27.5.2007

a lot of Jari

Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, Nyt-liitteen esimies, Seuran päätoimittaja, Suomen Kuvalehden toimittaja, Julkisen sanan neuvoston varapuheenjohtaja, ei-ihan-vielä-väitellyt Jari Lindholm kommentoi lot-blogin maahanmuuttogallupia täällä.

Lähetin hänelle lyhyen vastauksen, Jari teki siitä erillisen blogikirjauksen.

Jari on mielenkiintoinen, huomattavan tuotelias kirjoittaja. Jotkut ehkä muistavat hänen kommenttinsa Jussin vaalikampanjan ajoilta. Nyt kun vielä saisi selvyyden siitä, mitä mieltä hän itse on maahanmuutosta. Ainakin hän siitä mielellään näyttää kirjoittavan.

-- lot

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttäisi siltä, että suurin osa tämänkin blogin lukijoista on suvaitsevaisia ja inhoavat rasistista toimintaa. Toivottavasti et tälläkin kertaa kumoa "vääriä vastauksia", kuten teit viime äänetyksessäsi.

T:Freestyler

lot kirjoitti...

Jos olisin ollut tosi ovela, olisin jättänyt viimeisen vastausvaihtoehdon kokonaan pois. Näin olisi näyttänyt siltä, että kaikki ovat yksissä tuumin mokuttamista vastaan.

Mutta kuten Jarille lähettämässäni kommentissa, viimeisen vaihtoehdon suhteellinen painoarvo on noin kolminkertainen. Puolet kannattaa, puolet vastustaa.

Mutta. Gallupin tosiasiallinen tarkoitus ei oikeastaan ollut selvittää sitä, että ovatko ihmiset mamuilua vastaan vai eivät. Lähinnä itseäni kiinnostaa se, minkälaisia ajatuksia ihmisillä on siitä, miten tässä tilanteessa olisi hyvä toimia.

Miikka kirjoitti...

Minähän en mikään DI ole, mutta eikö siinä tapauksessa, että laskennallisesti kolminkertaistaa yhden vastauksen painoarvon, tulisi tämä kolminkertaistettu äänimäärä ottaa huomioon myös kokonaisäänimäärässä? Ts. ei näin: Eli (181 ääntä x 3) = 543 ääntä, prosentteina (543/1091=) 49,7%, vaan näin: (543/[1091+181+181]=37,4%.

Koko kuvioltani menee tietysti pohja, jos tuo 1091 on vastaajien, eikä eri vastausvaihtoehdoille tulleiden äänien yhteismäärä.

Kekke kirjoitti...

Kappas, jotkut tosiaan pitävät Suomen Sisuun liittymistä reaaliratkaisuna kysymykseen mokutussaasta. Mikäs siinä, ei ko. järjestössä mitään vikaa ole ja symppaan sitä. On hyvä että tuollainenkin katto-organisaatio on meille peräkammarin vaskistirunkkareille (no ehheheeh--- *insert retarded laughing here*) mutta mitenkään tarpeeksi painavana tekijänä en sitä toistaiseksi pitäisi.

Kekke kiittää ja odottaa haukkuja. :)

Avrelivs kirjoitti...

Voisin kuvitella toimittajalla olevan Hesarin kaltaisessa ideologisessa julkaisussa vaikeat paikat, jos mielipide yhtään poikkeaa yleisestä linjasta Tärkeissä Asioissa, kuten monikulttuurisuudessa. Minusta Jari Lindholmin mielipide maahanmuuttoasioista tulee aika selväksi siinä, että hän jaksoi todeta Halliksen vaalimainoksen rasistiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos laitat vaihtoehdon ei pitäisi tehdä mitään, niin luuletko, että sellainen lukija laittaa muita vaihtoehtoja? Ei tietenkään, koska se olisi ristiriitaista ja siten jokainen ei pitäisi tehdä mitään ääni on itse asiassa vain yksi ääni, kun taas kaikki muut vaihtoehdot ovat saaneet kominkertaisen määrään ääniä, kun jokainen rassu on ottanut kolme vaihtoehtoa.

T:Freestyler

Mr. K kirjoitti...

Katsoppas, Mikon ja Jarin joukot aktivoituneet. Jo 295 ääntä vaihtoehdolle Ei pitäisi tehdä mitään.

Jari kun kerta luet tätä blogia niin haluan kysyä sinulta tämän palstan välityksellä kysymyksen kun et itse kerta kommentteja suvaitse.

Oletko Mikon henkilökohtainen kaveri?

lot kirjoitti...

Miikka, olet aivan oikeassa. Huomioin tuon asian, kun teen gallupin tuloksista loppuanalyysin.

Kekke: et saa haukkuja

Avrelivs: kieltämättä Jari antoi Jussille keppiä, mutta sitten taas toisaalta antoi ihan ilmaista julkisuutta. Mutta miksi?

Freestyler: tämä tulee huomioiduksi. Kaikki "väärät vastaukset" tulevat kadotetuksi ennen huomista aamunkajoa.

Rita kirjoitti...

Hello Lottie :)

Kiitos tuosta blogilinkistä. En ole vielä ehtinyt Jari Lindholmia lukea, mutta kuulostaa kiinnostavalta koska lausuntosi mukaan

a) kirjoittaa maahanmuutosta, joka minua kliinnostaa, kuten tiedät

b) ei tyrkytä mielipiteitä

Hauskaa torstai-iltaa! Olen juuri lähdössä koneelta ja palailen vasta ensi kuussa. (Heh heh, se on huomenna.)

Anonyymi kirjoitti...

Lot hei! Pitäisikö tässä blogissa näkyä joku kysely tällä hetkellä? Minä en ainakaan ole huomannut mitään kyselyitä, vaikka käyn lukemassa kirjoituksiasi päivittäin. Onkohan mun nettiselaimessa jotain vikaa?

lot kirjoitti...

Ritalle: Jarin viestintä saattaa vaikuttaa puolueettomalta, mutta se on kaikkea muuta. Ei sellaista juttua olekaan, johon kelpo journalisti ei omaa piiloagendaansa ujuttaisi. Tavalla taikka toisella. Näin ollen: kaikkein vaarallisin kirjoitustyyli on sellainen, joka vaikuttaa puolueettomalta. :)

Anonyymi kysyi: "Pitäisikö tässä blogissa näkyä joku kysely tällä hetkellä?"

Blogissa on todellakin kysely avoinna, se on tuossa oikeassa laidassa, harmaalla alueella möllöttävä "Ahdistaako maahanmuutto?"-juttu.

Anonyymi kirjoitti...

"Blogissa on todellakin kysely avoinna, se on tuossa oikeassa laidassa, harmaalla alueella möllöttävä "Ahdistaako maahanmuutto?"-juttu."

Ei mulla vaan näy oikeassa laidassa mitään harmaata laatikkoa, saati kyselyitä. Olen kokeillut sekä IE:llä, että Firefoxilla.

Oikeassa laidassa lukee kyllä "Some texts in English also - please click here." tekstin alla pienellä präntillä, että kysely, mutta se ei ole mikään linkki, eikä vie mihinkään. Hmm...Blokkaakohan meikäläisen palomuuri nyt jostain syystä tämän kyselyn..? Meinaan vaan sitä, että olenkohan mahdollisesti ainoa, joka ei kyselyä näe, vai onkohan ongelma yleisempikin?

lot kirjoitti...

Kysely on juurikin mainitsemallasi paikalla. Tässä vielä suora linkki.

Anonyymi kirjoitti...

"Kysely on juurikin mainitsemallasi paikalla. Tässä vielä suora linkki."

Kiitos suorasta linkistä, sen kautta pääsin kuin pääsinkin kyselyyn. Miksiköhän se ei näy minulle suoraan blogin pääsivulla? Johtunee varmaan nuivijoiden vastaisesta salaliitosta...

IDA kirjoitti...

"Kappas, jotkut tosiaan pitävät Suomen Sisuun liittymistä reaaliratkaisuna kysymykseen mokutussaasta."

Tunnustan :)

Ei kai se mikään reaaliratkaisu ole, mutta siellä on kokemukseni mukaan järkeviä tyyppejä. Toisaalta se ei juurikaan värvää jäseniä, joten ainoa mahdollisuus lisätä sen painoarvoa on vain liittyä siihen.

Rita kirjoitti...

Huomenta LOT :)

"Jarin viestintä saattaa vaikuttaa puolueettomalta, mutta se on kaikkea muuta. Ei sellaista juttua olekaan, johon kelpo journalisti ei omaa piiloagendaansa ujuttaisi."

Et kai luullut että minä olisin viestinnän ammattilaisena arvellut että puolueetonta kirjoittamista on olemassa (hihitystä). Homman avain ei tosin niinkään ole siinä mitä joku kirjoittaa vaan siinä mitä kukin siitä lukee.

Arvostan kirjoittajia jotka jättävät mielipiteen muodostamisen avoimeksi lukijalle, mutta tiedän että on paljon ihmisiä jotka etsivät valmista mielipidettä jonka voivat omaksua itselleen ja antaa sitä eteenpäin ikäänkuin omana mielipiteenään.

No niin, nyt tiedät kaksi suurta intohimoani; maahanmuutto ja viestintä :) Minulla ei ole kummastakaan selkeää mielipidettä, koska ne ovat tuhannen ja yhden näkökulman asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Si e oot selvästi helvetin tyhmä jos et ees tosiasioita tajuu. Tai sit oot suuruudenhullu ja tyhmä smaan aikaan. Luultavasti jälimmäinen!